Girişimcilik Kursunu Tamamlayanların Kullanabileceği Avantajlar

KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Kursu’na katılan adaylar için yatırım teşvik belgesi ile oldukça fazla avantajlar bulunuyor. Öncelikle yeni girişimcilerin katılacağı bu sınav ile kısa sürede projenize destek almanız mümkündür. Firma danışmanlığı ile destekler hakkında detaylı bilgi almanız mümkündür. %75 oranında danışmanlık ücret desteği alınabiliyor. Bu nedenle girişimcilik desteklerinde danışmanlardan faydalanmak yararlıdır.

Girişimcilik Desteğine Özel Hizmetler

Girişimcilik kursunu tamamladıktan sonra projenin sunulması, destek alınması adına önemlidir. Öncelikle iş fikrinin fizibilitesi yapılır, fikir ve lokasyon değerlendirilir. .İç kaynaklar ve dış kaynaklar hakkında tüm alınabilecek ek destekler planlanır. Bunların içerisinde; banka kredisi, devlet teşvik, ulusal fon, uluslararası fon gibi tüm değerler incelenir, yatırım teşvik belgesi iş planı hazırlanır.

Pazarlama, yönetim, üretim ve finansal planlar bu plan içeriğinde yer alır. Resmi başvuruların tamamlanması adına gerekli yönlendirmeler yapılır. Kurumsal kimlik için gereken; kaşe, broşür, logo, internet sitesi, marka tescil belgesi, zarf, tabela gibi tüm materyaller hazırlanır. Pazarlama çalışmaları adına gerekli hizmet alımları gerçekleşir.

Girişimcilik Desteğinde KOSGEB Danışmanlığı

KOSGEB Danışmanlığı ile firmaya ait tüm analizler yapılır. Güçlü yanlar ve zayıf yanlar swot analizi yapılır. İhtiyaçlar belirlenir, fırsatlar değerlendirilir. Şirket adına yararlı olan FDA belgesi ve her kalem dikkate alınarak gerekli rapor çıkartılır. Danışmanlık sürecinde birçok soru akıllardan silinir.

Girişimcilik Desteği Avantajlarından Kimler Yararlanır?

Eğitimini tamamlamış olan ya da son 1 yıl içerisinde kurulmuş bir işletmeye sahip olan kişiler FDA belgesi ile faydalanabilir. Son 3 yıl içerisinde ise belge sahibinin gerçek kişiye ait bir firmasının bulunmaması şartlar arasındadır. Aynı zamanda farklı firmada yer alan %30 oranından fazla bir ortaklık olmaması önemlidir. SGK’lı olarak çalışmamış olmak, belge sonunda avantajlardan yararlanmak adına önemlidir.

Geleneksel Girişimcilik Destek Tutarları

Girişimcilik desteğinde 2 farklı ISO 9001 bursa destek bulunuyor. Bunlar arasında geleneksel ve ileri girişimci desteğidir. Geleneksel girişimcilik destek tutarlarında kuruluş desteği olarak gerçek kişi ise 5.000 TL, sermaye şirketi ise 10.000 TL olarak %100 hibe desteği sunuluyor. Performans desteği olarak; çalışan personelin prim sayısı göz önünde bulundurularak 1. yıl 5–20 bin TL destek, 2. yıl 5–20 bin TL hibe desteği verilir.

İleri Girişimci Desteği Tutarları

Sanayi alanında dijital, orta ya da yüksek teknoloji seviyesinde bulunan imalat sektörleri tarafından işletilen firmalar desteklenir. Faaliyet tablosundan hangi faaliyetlerin yararlanacağı belirtilmiştir.

Bunlar;

  • Kuruluş desteği için 5 bin TL
  • Sermaye şirketine 10 bin TL hibe
  • Performans desteği olarak; 1. ve 2. yıl göz önünde bulundurularak 5–20 bin TL her yıl aynı tutarda hibe verilir.
  • Genç kadın, gazi, engelli, şehit yakınları istihdamı için ise her 2 yıla ek olarak 5 bin TL daha hibe ödenir.

Makine, ekipman, teçhizat, yazılım, ISO 9001 bursa gibi işletme kuruluşu göz önünde bulundurularak 1 yıla kadar yapılacak olan alımlarda 100 bin TL, orta yükseklikte teknolojik alımlarda ise 200 bin TL hibe alınır. Yüksek teknoloji için 300 bin TL %75 oranında hibe verilir. Yerli malı alımlarda ise hibe oranı %90’dır. İkinci el alımlarda muhakkak cihazların en fazla 3 yaşında olması gerekliliği göz ardı edilmemelidir. İşletme koçluğu, danışmanlık hizmeti ve mentörlük hizmeti için de destek alınabiliyor. Bu alanda alınacak desteklerde en üst limit 10 bin TL olarak belirlenmiş olup, hibe tutarı %75’dir.

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu