Güneş Enerjisi Üreterek Devlete Nasıl Elektrik Satabilirsiniz?

Enerji tüm dünya ülkeleri için önemli kaynaktır. Özellikle sürdürülebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi ülkeler için stratejik bir öneme sahiptir. Dünya üzerinde en yaygın olarak kullanılan sürdürülebilir enerji kaynaklarının başında güneş enerjisi sistemleri gelmektedir. Ülkemizde de güneş enerjisi santrali elektrik üretimi devlet tarafından desteklenmektedir.

Devlet güneş enerjisi santrali kurmak isteyenler için teşvikler sağlayarak üretilen elektrik enerjisini de 10 yıl boyunca satın almayı taahhüt etmektedir. Böylece devlet elektrik santrali kurmak isteyenlerin hem maliyetlerine ortak olmakta hem de üretmiş oldukları elektrik enerjisini satın alarak ticari kaygılardan kurtulmasına yardımcı olmaktadır.

Güneş Enerjisinden Elektrik Nasıl Üretilir?

Güneş sınırsız bir güç kaynağı olarak sürdürülebilir enerji üretiminde önemli bir yere sahiptir. Güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürülmesinde güneş paneli sistemleri kullanılmaktadır. Güneş ışıklarını emen güneş panelleri bu ışınların elektrik enerjisine dönüşmesini sağlamaktadır. Güneş panellerinden elde edilen elektrik enerjisi lifepo4 akü gibi uzun ömürlü depolama alanlarında tutularak şehir şebekelerine aktarılmaktadır.

Devlet güneş enerjisinden elde edilen elektrik miktarına göre her ay düzenli olarak ödeme yaparak bu enerjiyi satın almaktadır. Güneş panellerinden elde edilen elektriğin doğrudan şebeke hatlarına verilmesi mümkün değildir. Bu sebeple panellerde oluşan alternatif akıma sahip elektrik enerjisinin şebekelere aktarılması için doğru akıma çevrilmesi gereklidir. Akım çevirme işlemlerinde ise aküler ve invertörler kullanılmaktadır.

Güneş Enerjisi Santrali Kurulumu Nasıl Yapılır?

Güneş enerjisi santrallerinin kurulumu profesyonel ekipler tarafından gerçekleştirilmektedir. Bursa solar panel sistemleri sektörde kazanmış olduğu deneyimle güneş enerjisi santrali kurulumunun her aşamasında profesyonel danışmanlık sağlamaktadır.

Güneş enerjisi santrallerinin kurulum aşamaları ise şöyledir;

  • Santral kurulum alanının tespiti,
  • Santral kurulum projelendirmesi,
  • Santral kurulumu için yasal prosedürler,
  • Devlet teşviklerine başvuru,
  • Güneş panellerinin yerleştirilmesi,
  • Enerji üretim aşaması,

Deneyimli bir güneş paneli sistemleri üreticisi tercih edilerek kısa sürede güneş enerjisi santrali kurularak elektrik üretmeye başlamak mümkündür. Devlet güneş enerjisi santrali kurulumu yapılacak alanlar ve üretilen elektrik enerjisinin alınması gibi tüm konularda gereken kolaylığı göstermektedir.

Güneş Enerjisi Santrali Kurulum Maliyeti Nedir?

Güneş enerjisi santralleri en kısa sürede kendisini amorti edebilen nadir yatırımlardan birisidir. Güneş enerji santralleri bir kez kurulduğu takdirde çok uzun süre hiçbir maliyet olmadan tam kapasite elektrik enerjisi üretebilmektedir. Güneş enerjisi santrallerinin kendi amorti etme süresi ise üretim kapasitesine göre ortalama 4 yıl gibi bir zamanda gerçekleşmektedir.

Bu sürenin sonda ise üretilen enerjinin tüm geliri yatırımın çok üzerinde bir kaynak oluşturmaktadır. Güneşin sınırsız bir kaynak olduğu göz önünde tutulur ise güneş enerjisi santralleri kurulumu büyük kârlılık marjına sahip bir yatırım olarak kabul edilmektedir. Üstelik devletin sağlamış olduğun 10 yıllık alım garantisi ile elektrik üretimi yapıldığı andan itibaren kazandırmaktadır.

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu