Kahramankazan’da Halk Oyunları Şöleni Coşkusu

Kahramankazan Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kahramankazan Halk Oyunları Şöleni, büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlik, Kahramankazan Millet Bahçesi’nde vatandaşların yoğun ilgisiyle yapıldı. Şölene; Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Baykurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, İlçe Müftüsü Abdullah Yalman, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Albayrak, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ortaokul ve lise öğrencileri, yöresel kıyafetlerle sergiledikleri halk oyunlarıyla izleyicilere görsel bir şölen sundu. Kafkaslar’dan Anadolu’ya, Karadeniz’den Ege’ye uzanan geniş bir yelpazede sahnelenen halk oyunları, kültürel zenginliği ve çeşitliliği gözler önüne serdi. Öğrenciler, sergiledikleri kusursuz koreografilerle büyük beğeni topladı.

Program sonunda Başkan Yardımcısı Ali İhsan Baykurt, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Tarihsel ve kültürel anlamda dolu dolu geçen bir şölen olduğunu dile getirerek öğrencilerle böylesi güzel bir etkinlikte bir arada olduğundan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Hatıra fotoğrafı çekimi sonrasında şölen sona erdi.

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu