
Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Dolu ve beraberindeki dernek üyeleri, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya ziyarette bulundu. 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü çerçevesinde gerçekleşen ziyarette Konya’daki talasemi hastalarının durumu ele alındı. Ayrıca talasemi hastalarının karşılaştığı sorunlara dikkat çekilerek toplumda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’nde farkındalık için hep birlikteyiz. Talasemiyle mücadele eden kardeşlerimizin ve ailelerinin sesi olmak, bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak hepimizin sorumluluğu. Toplum olarak hepimize düşen görev; farkındalığı artırmak, destek olmak ve daha duyarlı olmak. Halk arasında Akdeniz Anemisi olarak bilinen Talasemi, kalıtsal bir kan hastalığıdır ve erken tanı sayesinde önlenebilir. Bu hastalığın tedavi sürecinde en hayati ihtiyaçlardan biri ise düzenli kan bağışıdır ve kan bağışı konusunda desteklerimizi esirgememiz gerekiyor. Bu anlamlı günde bir kez daha hatırlatmak isterim ki; bir damla kan, bir can demektir. Bu konuda herkesi daha duyarlı olmaya ve destek vermeye davet ediyorum” dedi.
Dernek Başkanı Mustafa Dolu da desteklerinden ötürü Başkan Pekyatırmacı’ya teşekkür etti.
Öte yandan Selçuklu Belediyesi de bu anlamlı günde farkındalık oluşturmak için Selçuklu Kongre Merkezi led ekranlarında düzenli kan bağışının önemine dikkat çeken mesaja yer verdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı