Site icon Balina Media

Ukrayna’daki çatışma siber saldırıları artırıyor

ukraynadaki-catisma-siber-saldirilari-artiriyor.jpg

Ukrayna'da yaşanan çatışma küresel olarak siber saldırı riskini de artırıyor. Siber güvenlikte dünya lideri olan ESET, bu dönemde kuruluşların dayanıklılıklarını artırmaları için neler yapmaları gerektiğini inceledi, önerilerini paylaştı. 

 

Ukrayna'daki önemli web sitelerine yapılan dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırılarına atıfta bulunan birçok haber basında yer almaya başladı. ESET uzmanları önümüzdeki günlerde daha fazla siber saldırı olmasını beklediklerini paylaştılar. Ukrayna ile dayanışma ve destek ifade eden ülkelerde bulunan işletmeler ve kuruluşlar için, ABD'nin Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) da dahil olmak üzere hükümetler ve siber güvenlik kurumları siber saldırıların sayısında olası bir artış konusunda aktif olarak uyarıyorlar. 

 

Dezenformasyona ve kimlik avı saldırılarında artışa dikkat edin  

ESET araştırma ekibi, Ukraynalı mülteciler için fon toplayan kampanyalara yönlendirmeye çalışan mesajlar, dezenformasyon içeren sahte haberler ve kimlik avı e-postalarında artış olduğu konusunda uyarılarını paylaştı. Bunlar, siber suçluların faaliyetlerini kâr etmek ve para kazanmak için kampanyaları hızlı ve etkili bir şekilde hızlandırmaya istekli ve hazır olduklarını gösteriyor. Herhangi bir büyük olay, sahte iletişim izleme uygulamaları, kimlik avı e-postaları ve koruyucu ekipman satan web siteleri siber suçlulara bu fırsatı sağlıyor.  

 

Siber güvenlik planlamanızı  gözden geçirin 

Ukrayna'daki mevcut durum, şirketlerin bir siber güvenlik olayıyla başa çıkmak için planlamalarını ve hazırlıklarını yeniden gözden geçirmeye yöneltiyor. IT yöneticileri ve çalışanları şirketlerinin süreçlerini tekrar kontrol ederek güvenlik risklerini en aza indirmeliler. 

  

Siber dayanıklılık kontrol listesinde neler olmalı 

Temel siber güvenlik kurallarını herkese hatırlatın 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Exit mobile version