Site icon Balina Media

Özel İstihdam Büroları ile İşsiz Kalmayın

Özel istihdam bürosu iş arayan kişiler ile eleman arayan kişileri birbirine ulaştıran aracılık faaliyetini gerçekleştirir. Bunun yanında mesleğe dayalı eğitim verebilir, yetki verilmesi halinde işçiyle geçici iş ilişkisi kurulabilir veya insan kaynakları hizmetini de gerçekleştirebilir. İnsan kaynaklarına dayalı hizmet veren özel istihdam büroları günümüzde küreselleşmenin ve artan taleplerin nedeniyle yaygın hale gelmiştir. Özel istihdam bürosunun Türkiye İş Kurumu’ndan alınacak yetki ile aracılık faaliyetini yerine getirmesi gerekir.
Özel istihdam bürosu hizmet alanları oldukça geniştir.

Hizmet alanları:

Görüldüğü üzere hemen hemen tüm mekanlar için ihtiyaca göre hizmetli ve eleman mevcuttur. Tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak hizmetli veya personel alımı yapılır.

Bebek ve Çocuk Hizmetleri

Bebek veya çocuk bakımında güven ve tecrübe esastır. Bunun içinde referanslı ve yasal olarak hizmetlerini sürdüren insan kaynakları firması ile hareket etmek önemlidir. Bebek ve çocuk hizmetlerinde bakıcı, oyun ablası, dadı, gölge öğretmen gibi her seçenek sunulmuştur. Bakıcı arayışında da Faslı, Nepalli, Azeri, Filipinli bakıcıların yanında oyun ablası veya abisi, engellilere özel bakıcı, ikizlere özel bakıcı seçenekleri de mevcuttur.

Ev Hizmetleri

Günlük hayatın yoğunluğuna baktığımızda evdeki her işe yetişemeyen bireyler çeşitli ev işleri için de yardımcı arayışındadır. Buna yönelik olarak da firmanın ev hizmetlerine bakıldığında; bahçıvan, aşçı, şoför, ev işi veya temizlik personelleri mevcuttur.
İhtiyaca göre bahçenin bakımıyla ilgilenecek veya bahçe süsleme sanatını bilen profesyonel bahçıvan hizmetinin yanında gündüz veya yatılı olmak üzere, özel isteğe göre ev aşçısı hizmetleri de mevcuttur.

Yaşlı veya Hasta Bakımı Hizmetleri

Hasta veya yaşlı olan birinin bakımı için eleman arayışı günümüzde oldukça fazladır. Bunun için yoğun bakım hemşiresi, bebek hemşiresi, demans/ alzheimer bakıcısı, fizyoterapist, refakatçi, hasta/ yaşlı bakıcısı için personel aranmaktadır. Fizyoterapist iş ilanları için özel istihdam bürosuna başvuru yapılması mümkündür.

İş Yeri Hizmetleri

İş yeri hizmetlerinin birçok alanında personel ihtiyacı vardır. Bilindiği üzere iş yerlerinde birçok yardımcı eleman çalışır ve bilişim sektöründe artan istihdamın yanı sıra yetişmiş personel sayısı da azdır. Bilişim insan kaynakları, iş yeri hemşiresi, iş yeri aşçısı, makam şoförü, sekreter, ön muhasebe elemanı, temizlik elemanı, üst düzey yönetici asistanı alanlarında eleman arayışı vardır. İş yeri hizmetlerinde çalışmak isteyen adaylar, iş ilanları için özel istihdam bürolarına cv bırakarak kolayca istediği işlerde çalışabilirler.

Özel istihdam bürosu aracılığı ile çalışmak isteyen kişilerin tecrübeli ve güçlü referansa sahip firmalarla çalışması güven ve çalışanın hakları bakımından önem arz eder. İşvereni işçisiyle buluştururken, iki tarafında haklarını ve durumlarını gözeterek faaliyetlerini sürdüren bir firma ile çalışmak isteyen kişi de eleman arayan kişi de istediği sonuca ulaşır.

Bu Haberi Paylaşın
Exit mobile version