İdeal kan şekeri seviyeleri nelerdir?

Bir kan şekeri veya kan şekeri tablosu, bir kişinin yemeklerden önce ve sonra da dahil olmak üzere gün boyunca ideal kan şekeri seviyelerini tanımlar.

Şeker hastaları gibi, seviyeleri normal bir aralıkta tutmaları gerekiyorsa, glikoz yönetimi olan bir kişiye yardımcı olabilir.

Doktorlar, hedef hedefleri belirlemek ve diyabet tedavi planlarını izlemek için kan şekeri çizelgeleri kullanır. Kan şekeri çizelgeleri ayrıca şeker hastalarının kan şekeri testi sonuçlarını değerlendirmelerine ve kendi kendilerine izlemelerine yardımcı olur.

Bir birey için ideal kan şekeri seviyesi, en son ne zaman yediklerinin yanı sıra kan şekeri takibi yaptıkları güne bağlıdır.

Bu yazıda, gün boyunca ideal kan şekeri seviyelerini gösteren bazı grafikler sunuyoruz. Ayrıca önerilen aralıklar içinde kalmanın önemini de açıklıyoruz.

Kan şekeri tablosu

Kan şekeri çizelgeleri, kan şekeri testi sonuçları için bir referans kılavuz görevi görür. Bu nedenle, kan şekeri çizelgeleri diyabet yönetimi için önemli araçlardır.

Çoğu diyabet tedavi planı, kan şekeri seviyelerini normal veya hedef hedeflere mümkün olduğunca yakın tutmayı içerir. Bu, sonuçların hedef seviyelerle nasıl karşılaştırıldığının anlaşılmasının yanı sıra evde sık sık ve doktor talimatıyla test yapılmasını gerektirir.

Doktorlar genellikle kan şekeri çizelgelerinde A1C kan şekeri önerileri sunar. A1C sonuçlarını hem yüzde hem de desilitre başına miligram cinsinden ortalama kan şekeri seviyesi (mg / dl) olarak verme eğilimindedirler.

Uygun kan şekeri seviyeleri gün boyunca ve kişiden kişiye değişir.

Kan şekerleri genellikle kahvaltıdan önce ve öğünlere kadar en düşük seviyededir. Kan şekerleri genellikle öğünleri takip eden saatlerde en yüksektir.

Diyabetli kişiler, durumu olmayanlara göre genellikle daha yüksek kan şekeri hedeflerine veya kabul edilebilir aralıklara sahip olacaktır.

Bu hedefler, bazıları aşağıdakileri içeren bir dizi faktöre göre değişiklik gösterir:

  • yaş ve yaşam beklentisi
  • diğer sağlık koşullarının varlığı
  • bir kişinin ne kadar süredir diyabet hastası olduğu
  • teşhis edilmiş kardiyovasküler hastalık
  • vücuttaki en küçük arterlerle ilgili sorunlar
  • gözler, böbrekler, kan damarları, beyin veya kalpte bilinen herhangi bir hasar
  • kişisel alışkanlıklar ve yaşam tarzı faktörleri
  • düşük kan şekeri seviyelerinin farkında olmamak
    -stres
    -diğer hastalıklar

Çoğu kan şekeri çizelgesi, bireyler arasındaki farklılıklara izin veren bir aralık olarak önerilen seviyeleri gösterir.

Amerikan Diyabet Derneği, Joslin Diyabet Merkezi ve Amerikan Klinik Endokrinologlar Derneği de diyabetliler için biraz farklı kan şekeri kılavuzları sunmaktadır.

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu