Farklı konularda birçok yazar kitapseverlerle buluştu

12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda, Yazar İsmail Kılınç “Esma-Ül Hüsna ve İnsan Psikolojisi Üzerinde Etkileri”, Yazar Kerim Güç “Yolda Bir Kuşa Rastladım” ve Yazar Aydın Demir “Göz Görür Gönül Görür” adlı söyleşilerde kitapseverlerle biraya geldi

12. Kocaeli Kitap Fuarı söyleşi, panel ve diğer etkinlikleri ile son gününde yoğun ilgi gördü. Süleyman Paşa Salonu’nda Yazarlar İsmail Kılınç “Esma-Ül Hüsna ve İnsan Psikolojisi Üzerinde Etkileri”, Yazar Kerim Güç “Yolda Bir Kuşa Rastladım” ve Yazar Seray Çiçek Demir “Erken Okur Yazarlık” adlı söyleşilerde kitapseverlerle biraya geldi.

 

YAZAR İSMAİL KILINÇ, “BİZ HER ESMAYI BİLMEK ZORUNDAYIZ”

“Kuran-ı Kerim’de güzel Allah’ımızın 150 civarında güzel Esması” bulunuyor diyen yazar İsmail Kılınç, “Peygamber Efendi’mizin hadisinde; ‘kim bu esmaları ezberlerse cennete gider’ diyor. Kur’an-ı Kerim’de geçen 99 Esmalar, Ana Esmalardır. Araf Süresi’nde en güzel esmalar Allah’ındır. O zaman Allah’ın esmaları ile dua edin diyor. Biz her esmayı bilmek zorundayız. Örneğin Ya Gani Ya Muğni şeklinde dua ederseniz hem kendisi zengin olur hem de çevresindekileri zengin eder. Esma-Ül Hüsnalar genel anlamda ikiye ayrılıyor; birisi Allah’ın büyüklüğü ve azameti ilgili Esmalardır, bunlara Celali Esmalar diyoruz. Bir diğeri ise güzellik ve lütuf ile ilgili Esmalardır, Cemali Esmalardır” dedi. Yazar Kılınç, söyleşisinde Esma-Ül Hüsnalar’ın hikmetleri üzerine katılımcılarla hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

 

YAZAR KERİM GÜÇ İLE “YOLDA BİR KUŞA RASTLADIM”

Felsefe ile tasavvufu ayıran noktaya değinen Yazar Kerim Güç, “Felsefe kaynağını bilgiden ve akıldan alır. Tasavvuf ise kaynağını kalpten alır. 1100’lü yıllarda yaşamış olan Gazali, kalpten gelen bilginin, bilimsel olarak kullanılabileceğini kanıtladı” dedi. Mutasavvıf ve Şair Feridüddin Attar’ın Mantıku’t-Tayr eserinden etkilendiğini ve bu eserden esinlenerek “Yolda Bir Kuşa Rastladım” eserini yazmaya koyulduğunu belirten Yazar Göç, katılımcılarla Felsefe, Tasavvuf, Mutasavvıflar, Felsefe ve Tasavvuf’ta kullanılan terimler, tarihi şahsiyetlerin eser ve hayatlarından kıssalar vb. konularda kitap severlerle keyifli bir söyleşi yaptı.

 

YAZAR SERAY Ç. DEMİR, “OYUNCAK VE OBJELERLE ÇOCUKLARIN KİTAPLARA OLAN İLGİSİNİ ÇEKEBİLİRSİNİZ”

Kendi çocuklara küçük yaşlarında hikâye okurken kitaplardaki çeşitli olumsuzlukları keşfettiğini belirten ve çocuk kitapları yazmaya karar verdiğini belirten Yazar Seray Çiçek Demir, “Ben erken okur yazarlık üzerine kitaplar yazıyorum. Buradaki amacım çocukların küçük yaşlarda kitap okumasını değil ama kitaplara ilgi göstermesini sağlamak. Çocuklara kitap okumadan önce çocukların kendilerini iyi hissedecekleri tüm ihtiyaçlarının giderilmiş olduğu bir ortamın oluşturulması gerekiyor. Mesela ben kitabımdaki karakterlerin dantelli ve bezden amigurimi yaptırdım. Çocuklara kitap okurken oyuncaklarla ve çeşitli objelerlerden yararlanabiliriz. Bu obje ve oyuncaklar çocukların kitaptaki karakterlerle bağ kurabilmesini ve kitaplara tekrardan dikkatinin çekebilmemizi sağlayabilir” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu