Site icon Balina Media

Çocukluk Çağı Obezitesi İhmal Edilmemeli

cocukluk-cagi-obezitesi-ihmal-edilmemeli.jpg

Obezitenin günümüzdeki en yaygın hastalıklarından biri haline geldiğinin altını çizen VM Medical Park Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Nimet Kültekin, “Günümüzde çocukluk döneminde görülme sıklığı artan obezite zamanında tedavi edilmezse; yetişkinlik döneminde diyabet, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon ve bazı kanser türleri gibi birçok kronik hastalığa neden olmaktadır” dedi. 

 

Obeziteyi bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu, boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının istenen düzeyin üstüne çıkması olarak tanımlayan VM Medical Park Ankara Hastanesi Besleneme ve Diyet Uzmanı Dyt. Nimet Kültekin, uyarılarda bulundu. 

 

Çocukluk çağı obezitesi hızla artıyor

Günümüzde çocukluk çağı obezitesinin giderek arttığını vurgulayan Diyetisyen Nimet Kültekin, çocukluk çağında şişman olan bireylerin ileride de şişman olma riskinin bulunduğuna dikkat çekerek “Çocukluk döneminde edinilen doğru beslenme alışkanlıkları, yetişkinlik döneminde de görülecek obezitenin ve dolayısıyla da obeziteye bağlı kronik hastalıkların önüne geçilmesi açısından büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu. 

 

Diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı riski artıyor 

Dyt. Nimet Kültekin, çocukluk çağı obezitesinin tehlikelerini şöyle sıraladı:

 

Çocuklardaki artışın sebebi hazır gıdalar

Dyt. Nimet Kültekin, çocuklarda obezitenin artmasının nedenlerini şöyle sıraladı:

Çocuğunuz obezse bu tedbirlere dikkat edin!

Dyt. Nimet Kültekin, çocuklarda obezitenin azalması için görüşlerini şöyle sıraladı:

Dyt. Nimet Kültekin, “Çocuklarımıza erken yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak sağlıklı bir toplum için yapılan en büyük yatırımdır” diyerek sözlerini noktaladı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Exit mobile version