Site icon Balina Media

B2c Nedir?

B2c pazarlama üreticilerin ürünlerini dijital platformlarda satışa dönüştürme sürecidir. Bugünün e-ticaret dünyasında üreticiler müşterilerinin satın alma beklentilerine hızlı çözümler sunar. B2C pazarlama yılın her günü ve saati sipariş alabilen özelliğe sahiptir. Pazarlama platformları herhangi bir araç olmadan müşterilerinin uçtan uca satın almasını sağlar. B2c pazarlama stratejisini oluşturmak için müşterilerin ilgi ve beklentisini uygun bir yol izlenmelidir.

Kişiselleştirilebilir B2c pazarlama çözümlerine sahip olmanız sizi daha öne çıkarır.B2c pazarlama stratejisinde hedef kitlenizin sosyoekonomik sınıfı ve psikolojik durumunu göz önünde tutarak geliştirebilirsiniz. Böylelikle doğru bir kitleye hizmet sunup, satış maliyetlerinizi en az da indirebilir ve fark yaratabilirsiniz.

B2c Pazarlamanın Genel Hedefleri

B2c pazarlamanın genel hedefleri doğrultusunda önemli girişimlerde bulunulur. B2c pazarlamanın ilk hedefleri arasında satın alma deneyimini kuvvetlendirmek ve marka bilinirliğini arttırmak vardır. Marka bilinirliğinin artması daha fazla etkileşim ile mümkündür.

Etkileşim ne kadar fazla olursa potansiyel müşteri sayısı da o kadar fazla olur. Müşterilerinizin bağlılığını arttırdığınız zaman daha iyi satışlar yapabilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak zaman zaman ürünlerinizin fiyatlarını yükseltebilirsiniz. Fakat satışlarınızda uçuk fiyatlar ile satış yapmanız önerilmez. Mevcut müşterilerinizi koruduğunuz zaman hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

B2c Pazarlama Neden Önemlidir?

B2c pazarlama, satıcı ile müşterinin daha kolay bir araya gelmesini sağlar. Güvenli ve hızlı bir şekilde satış yapılmasına ortam hazırlar. Günün her saatinde satış imkanı devam eder. Aynı zamanda stok kontrolü eksiksiz bir şekilde yapılır.

B2c Pazarlamanın Avantajları

Türkiye’de en fazla kullanılan B2c pazarlamanın avantajları çoktur. B2c pazarlamanın avantajları aşağıdaki gibidir:

●En büyük avantajı sayılabilecek durum 7 gün 24 saat sipariş alınabiliyor olmasıdır. Müşteriler istedikleri zaman ürünleri inceleyip sipariş verebilirler.

●Fiziki mağazalar ile kıyaslandığında zaman daha kazançlıdır. Maliyeti düşüktür. Elektrik, personel ve araç gibi masraflar ortadan kalkar.

●Ülke bazında satış imkanı sunar. Şehir ile sınırlı değildir.

●Kategori düzeni olmasıyla beraber müşteriler aradıkları ürünü daha kolay ve hızlı bir şekilde bulabilir.

●Markanın pazar içerisinde tanınmasını sağlar.

●Tamamlayıcı diğer ürünlerle daha fazla satış imkanı sunar.

B2c pazarlama ile hızlı satış imkanı yakalayabilirsiniz. Genel itibari ile oldukça avantajlı pazarlama türüdür. Günümüzde de çok fazla tercih edilir,

B2c Pazarlamanın Dezavantajları

B2c pazarlama günümüzde en çok uygulanan pazarlama stratejileri içerisindedir. B2c pazarlamanın dezavantajlarından birisi ise artan müşteri beklentileridir. Müşterilerin beklentileri sürekli artacak ve zamanla değişecektir. Müşterilerin beklentilerini tatmin etmeye çalışmak ve bu yol üzerinde ilerlemek önemlidir. Beklentilerine hızlı bir şekilde cevap vermelisiniz. Dijital platformlarda daha aktif yer alıp onların istekleri doğrultusunda ilerlemelisiniz. B2c pazarlamada rakipleriniz olacaktır. Rakiplerinize göre daha çok ön plana çıkıp, ürünlerinizin satışını yapmalısınız.

B2b İle B2c Arasındaki Farklar Nelerdir?

B2c pazarlama doğrudan müşteri ya da bayi temelli satış yapar. B2b pazarlama da ise hizmet ya da ürünleri diğer işletmelere sunan firmalardır. Bu fark iki pazarlama türünü de net bir şekilde birbirinden ayırır. B2b pazarlamada şirketteki müşteriler ve müşteri adayları ile iletişim halinde olunur. B2c’de ise bunun için sosyal medya veya reklamlar kullanılır. Sosyal medya ile daha çok etkileşim sağlanır. B2b müşterileri ürünün mantığına daha çok odaklanır ve karar verirken duygularını dahil etmezler. B2c müşterileri ürünün sağlamış olduğu faydalara odaklanır. Bu sebeple daha çok duygularıyla karar verir. B2b müşterileri ürünün maddiyat kısmı ile ilgilenir. Ürünlerden ne kadar tasarruf edebileceğini düşünür. B2c müşterileri ise kendisinin kazanacağı sonuçlara ve faydalara odaklanır.

Bu Haberi Paylaşın
Exit mobile version