Site icon Balina Media

Ayak Tırnak İltihabına Ne İyi Gelir?

Tırnak batması adı verilen bu şikâyet toplumumuzda hemen hemen her bireyde görülen bazen küçük bir problem iken ciddiye alınmadığı takdirde büyük bir sorun haline gelebilen bir rahatsızlıktır. Tırnak batmasının birden çok nedeni olabilir. Kişinin bu konuda bakımlı olması ve temizliğe hassasiyet göstermesi, birtakım önlemler alması söylenir. Örneğin tırnak batması şikâyeti olan bir hastaya dar ayakkabı asla önerilmez. Bu tarz şikâyeti olan bir hastanın açık ve geniş ayakkabılar tercih etmesi önerilir. Ayak tırnağı iltihabında bazen evde yapılan doğal çözümler rahatsızlığa iyi gelirken bazen bu müdahaleler yetersiz kalabiliyor. Bu konuda da uzman bir hekim tarafından destek ve yardım alınması önerilir. 

Ayak Tırnak İltihabına Bitkisel Çözüm

Tırnak batması tedavisi çoğu zaman evde yapılan doğal yöntemlerle olumlu sonuçlar alınarak iyileşme gösterebilir. Bunlardan birkaçı şöyledir. Örneğin kekik bitkisinden bu şikâyeti olan hastalar tereddüt etmeden faydalanabilirler. Kekik bitkisi içeriğinde bulunan şifalı özler sayesinde iltihap ve enfeksiyon giderici özelliği vardır. Kaynatılmış suyun içine 2 yemek kaşığı kadar kekik koyun ve demlenmesi için biraz bekleyin. Daha sonra bu demlenen su ılıdığında ayaklarınızı suda 20 dakika kadar bekletin sorunlu bölge yumuşayacak ve ağrı sızı, kızarıklık gibi şikâyetlerinizde azalma göreceksiniz. Hazırladığınız bu suyu günde 3 defa deneyebilirsiniz. Bir diğer çözüm ise soğan lapasıdır. Birçok derde defa olan soğan tırnak batmasına da iyi gelir. Soğanları kaynatıp sonrasında blendırda geçiriyorsunuz. Krem kıvamında olan soğanları sorunlu olan bölgeye sürüyorsunuz üzerini bir gazlı bezle sardıktan sonra yarım saat kadar bekletip ılık su ile yıkıyorsunuz.

Muhteşem İkili Limon Ve Deniz Tuzu

Batık tırnak tedavisi için önerilen bir diğer doğal karışım ise limon ve deniz tuzunun birleşmesinden oluşan karışımdır. Doğal iltihap çözücü olarak bilinen limon ve enfeksiyon riski azaltıcı özelliği olan deniz suyu birleşimi ile batık tırnak şikayetinizden kurtulmak artık çok daha kolay. Sıkılmış limon suyunun içerisine birazcık deniz tuzu ekleyin ve ılık su ilave edin. Ardından yaptığınız bu karışımı sorunlu bölgeye bir pamuk yardımı ile sürün şikâyetlerinizin azaldığını göreceksiniz.

Bu Haberi Paylaşın
Exit mobile version